Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , jeszcze raz ja z moim dziwnym pomyslem aczkolwiek z ciekawosci to napisze , byc moze cos wartym. Otóż grajac w wiele gier via www spotykałem sie z takim zjawiskiem jak co tygodniowy event lub co drugi tydzien gdzie w czasie weekendu losowany byl event na wieksza ilosc rabowanego złota , wieksze doswiadczenie za misje czy wiekszy procent na znalezienie przedmiotu. Gdy by przyjąc koncepcje na jakiej polega gra na ogam.online mozna bylo by zrobic event co drugi tydzien ( z takiego powodu iż w ogame jak sie gra to sie gra dlugo ) losowane były by eventy na: xx wiecej wydobycia z kopalni ( wszystkich lub pojedynczych wylosowanych ) , wiekszy procent na znalezienie trytu , tańszy koszt floty , obrony lub budynków ( maly procent z wiadomych przyczyn ale jednak troche zmniejszający koszt , bardziej doceniane i wykorzystywane byly by banki ponieważ gracz by wpłacał surówke bo banku z mysla , ze za 2 tyg. bedzie event na tanszą budowle:) ) , skrócony czas badań , budynków , az tu w koncu promocja w sklepie ( wiem jest promocja ktora trwa non stop , nie to sie nie nazywa promocja ) została by juz taka sama zeby nie pozbawiac dochodów na serwer ale w czasie eventu bylo by dodane np. 10% wiecej co zachęciło by napewno kupujących do kupienia w tym czasie wiekszej ilosci. Jak dla mnie ciekawe urozmaicenie gry , czekam na komentarze :)

Naszła mnie jeszcze jedna mysl i nie chce zakładac ponownego tematu. Mysl ta dotyczy banku ( nie wiem czemu sie na to tak uparłem ) może by zrobic jakąś lokate niskoprocentową banku ? bo skoro zabiera 10% za wplacenie to co to za bank ! Do rzeczy oferował by nam lokate 10% tygodniowo na takiej zasadzie , ze wplacone przez nas surowce nie mogą byc wypłacone przez ustalony czas dalsze aspekty bym mógł przedstawic przy probie wprowadzenia planu w zycie z powodów iż bardzo duzo by pisać. Dobranoc :)

Napisano

10% tygodniowo nazywasz niskoprocentową lokatą ? :)

Eventy ok - ale opisujesz tylko profity, a co użytkownik miałby zrobić, by te event otrzymać ?

Tak za darmo to żaden event a po prostu darmowe surowce.

Napisano

Jednym z zadań mogło by być wykonanie odpowiedniej ilości ekspedycji (odpowiednio dużej aby nie szło to z automatu, a jednocześnie na tyle niskiej by można to było zrobić nie zarywając nocek).

Innym, zrobienie określonej ilości ataków na x% (lub suma %).

Napisano

Pomysł 1:Albo coś w stylu kto pierwszy znajdzie lotkę np. desuxa :D może mało porywcze ale na pewno czasochłonne :D no chyba ze ktoś akurat będzie w układzie lotki :D

Pomysł 2: W określonym czasie sfarmić określoną ilość surowca :D

Tylko to jest mniej prawdopodobne bo zaraz któryś mądry wyśle se transport na idlera i potem go sfarmi :/ wiąze sie to znowu ze sprawdzaniem logów itp.

Napisano

1) Boty. Często mnie takie skanują

2) Wystarczy się z kimś dogadać, ktoś 'zapomni' wpłacić surowce, a ja odwdzięczę się za tydzień.

W obu przypadkach można oszukiwać :/

Przy bitwach i % w sumie też

Napisano (edytowane)

ja nie wplacam astatow prawie wcale,flote mam itd. na to sa zadania

Edytowane przez -shiwa-
Napisano

No są te zadania na poczatku wszystkie spoko ale potem zaczyna sie pod górke zeby wykonac 1 zadanie trzeba sporo sie namęczyć ale nie o tym chce rozmawiac bo zadania mi akurat pasują.

Deusx eventy-gracz musial by spełniać warunki ( np. 3 ktore może spełnic gracz z top1 oraz gracz początkujący ) takie jak:

Dana ilość godzin spędzonych na ogam ( zeby zakwalifikować sie do eventu gracz musi przez te 2 tygodnie byc online tyle godzin ile..... ustalimy )

Ilość przeprowadzonych ataków na graczy

...

Jak narazie wiecej propozycji mi nie przychodzi do głowy ale cos w tym kierunku ( warunki mogą proponowac gracze zeby bylo kreatywniej) Co do ilosci trytu to odpada bo poczatkujący poprostu nie ma takiej opcji :)

Z bankiem rzeczywiscie przesadzilem z lokatą 10% bo poprostu nie jestem z elity i nie zarabiam duzej ilosci surowców tylko przybrałem zastosowanie do mojej ilosci ok. dziennej ale to mozna poprawic.Wpadłem na ten pomysl bardzo pozno w nocy i nie wszystko jest dopracowane. Co do eventów są moim skromnym zdaniem poprostu fair ponieważ gracze eco maja event na skrocony czas badan/budynków oraz wieksze wydobycie , lotnicy maja tansza flote czy wiekszy procent na tryt az tu w koncu donatorzy maja wiekszy bonus w sklepie. Oczywiscie wszystkie eventy losowe. Wszystko jest jeszcze do dopracowania , pisac uwagi to opowiem :)

Napisano

CO do banku mogly by byc progi z ograniczeniami pkt elita by miala mniejsze ( z przyczyn , ze maja tyle surowcow ile na oczy nie widzialem ^^ i tak bedą mieli z tej lokaty wiecej surowców niz ja na mocniejszej lokacie z mniejszymi surowcami) sredni wiecej i poczatkujacy najwiecej. Poprostu ograniczenia pkt i po sprawie. Nie przesle mocny gracz slabemu bo bedzie bash i tyle :)

Napisano

pewnie ci chodziło o coś takiego co jest na ogame.pl ale tam sprawa dotyczy jedynie planet a nie całego banku

tam poza przyrostem surowócw np deu o 10%, 20%, 30 % jest też szybsze badanie, szybsze montowanie flot( u nas bez zastosowania) itp

oczywiście jest to tam znaczącym udoskonaleniem u nas mogłoby mieć to znaczenie jedynie odnośnie badań, np tech szpiegowskiej +1, +2,+3 ale czy w przypadku napedów ? można by też zwiększać wydobycie na jednej planecie danego surowca, czy cały bank? nie przejdzie...

Napisano
  W dniu 8.10.2012 o 16:03, oremi napisał:

pewnie ci chodziło o coś takiego co jest na ogame.pl ale tam sprawa dotyczy jedynie planet a nie całego banku

tam poza przyrostem surowócw np deu o 10%, 20%, 30 % jest też szybsze badanie, szybsze montowanie flot( u nas bez zastosowania) itp

oczywiście jest to tam znaczącym udoskonaleniem u nas mogłoby mieć to znaczenie jedynie odnośnie badań, np tech szpiegowskiej +1, +2,+3 ale czy w przypadku napedów ? można by też zwiększać wydobycie na jednej planecie danego surowca, czy cały bank? nie przejdzie...

Nie rozumiem , mam wrazenie , ze raz sie odnosisz do pomyslu nr1 a raz do 2 i potem znowu do 1

Napisano

wg mnie zbedne kolejne ulatwienie, to nie wesole miasteczko, gdzie kazdy ma byc hepi, albo grasz jak jest,albo nie. zmany moga byc,ale takie ktore cos wnosza. na nie

Napisano
  W dniu 8.10.2012 o 16:05, -shiwa- napisał:

wg mnie zbedne kolejne ulatwienie, to nie wesole miasteczko, gdzie kazdy ma byc hepi, albo grasz jak jest,albo nie. zmany moga byc,ale takie ktore cos wnosza. na nie

A nie wniosly by te zmiany ? eventy ? hello ? bank ktory zabiera i nic nie daje to tez nie slyszalem o takim chyba, ze prowident ale ok szanuje Twoje zdanie , moze teraz sie wypowie ktos kto nie donatuje ? :)

Napisano
  W dniu 8.10.2012 o 16:07, oremi napisał:

ja się odnoszę do tego co mogło by być tym eventem a o twoim pomyślę co do banku napisałem "nie przejdzie"

Aha , to nie nie chodzilo mi o cos takiego jak na ogame.pl bo tam nigdy nie gralem i nie wiem nawet co tam jest

Napisano (edytowane)
  W dniu 8.10.2012 o 16:08, Mafiu napisał:

moze teraz sie wypowie ktos kto nie donatuje ?

heheh, przeciez juz powiedzialem.

zauwaz ze to NIC nie zmieni. kazdy moze z tego skorzystac, wiec ci co:

-maja wieksze floty, moga zrobic wiekszy %

-wiekszy procent na znaleznienie trytu = zachwianie statystyk ekspedycji

-tansze floty - wyobraz sobie, o ile wiecej moglby postawic ktos z wiekszym bankiem.

Tak wiec taka zmiana, nie zmniejszy dystansu miedzy graczami, a zwiekszy go.

W dniu 8.10.2012 o 16:08, Mafiu napisał:

bank ktory zabiera i nic nie daje to tez nie slyszalem

kolejna rzecz glupia. dajmy na to ze mam 1kkkkk deuteru. zamroze sobie 800 kkkk, 200 spokjnie mi starczy na fs itd. ile z tego dostane ? XXXXXXX razy wiecej niz gracz poczatkujeacy.

mimo 'progow' punktowych.

Daj przygotowany konkretny plan,a nie gdybanie, to sie bedzie mozna zastanawiac.

EDIT:

na poczatku nikt nie ma latwo. perspektywa bilionow deuteru z zadan powinna ciagnac do gory.

porownaj sobie statystyki W: 342 Suma procentów z RW 3.367.217 %

z W: 6067 Suma procentów z RW

25.567.472.648 %

przelicz sobie na surke itd itp. + zauwaz ze w miare gry zadania ida lancuchowo.

Edytowane przez -shiwa-
Napisano

ja podpowiem że lepiej by było dać ułatwienia dla początkujących, tak do 100kkk pkt ogółem a reszta tak jak mówi shiwa stać ich

Napisano (edytowane)

Shiwa masz racje , przepale to i sie zastanowie co dalej :)

dodam jeszcze , ze głownie chodzilo o takie rzeczy jak wieksze wydobycie surowca , skrocony czas badan inne rzeczy dodałem tak na odwal sie gdyż byla bardzo pozna godzina i poprostu nie mialem juz weny :P ale na pewno jeszcze cos dodam

Edytowane przez Mafiu
Napisano

lepiej to przemyśl ale ważne że ci się chce :)

na ogame takie dodatki się kupuje za surkę i nigdy nie wie się co się kupi a właczyc je mozna(kiedy się chce) na danej planecie(gdzie się kupiło) przeważnie na tydzień ale można kupić coś takiego tylko jeden raz na dzień

Napisano

U nas tez przeciez da sie kupic tych oficerów itp ale tu chodzi o cos zwykłego powszechnego bez kupowania itp zeby kazdy cos z tego mial , popracuje nad tym potem teraz ide odpalic motorynke sprzed 30 lat bo mnie wzielo na sentymenty :)

Napisano

A może coś w stylu zdrapek?:D kupujesz za surkę i możesz coś wygrać, coś na prawdę bez sensu, a czasem coś lepszego ;D

Napisano

no ale ja nie mówię o oficerach (ciekawe skąd wiesz że tak się oni tam nazywają?) tylko o takich dodatkach udoskonolających które kupuje się za surkę u handlarza, można też kupić coś innego ale wtedy to już za antymaterie...

Napisano
  W dniu 8.10.2012 o 16:55, AisheN napisał:

A może coś w stylu zdrapek?:D kupujesz za surkę i możesz coś wygrać, coś na prawdę bez sensu, a czasem coś lepszego ;D

skylotto zostalo odrzucone przez deusx'a jako projekt zbedny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.