Mafiu Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Witam , jeszcze raz ja z moim dziwnym pomyslem aczkolwiek z ciekawosci to napisze , byc moze cos wartym. Otóż grajac w wiele gier via www spotykałem sie z takim zjawiskiem jak co tygodniowy event lub co drugi tydzien gdzie w czasie weekendu losowany byl event na wieksza ilosc rabowanego złota , wieksze doswiadczenie za misje czy wiekszy procent na znalezienie przedmiotu. Gdy by przyjąc koncepcje na jakiej polega gra na ogam.online mozna bylo by zrobic event co drugi tydzien ( z takiego powodu iż w ogame jak sie gra to sie gra dlugo ) losowane były by eventy na: xx wiecej wydobycia z kopalni ( wszystkich lub pojedynczych wylosowanych ) , wiekszy procent na znalezienie trytu , tańszy koszt floty , obrony lub budynków ( maly procent z wiadomych przyczyn ale jednak troche zmniejszający koszt , bardziej doceniane i wykorzystywane byly by banki ponieważ gracz by wpłacał surówke bo banku z mysla , ze za 2 tyg. bedzie event na tanszą budowle:) ) , skrócony czas badań , budynków , az tu w koncu promocja w sklepie ( wiem jest promocja ktora trwa non stop , nie to sie nie nazywa promocja ) została by juz taka sama zeby nie pozbawiac dochodów na serwer ale w czasie eventu bylo by dodane np. 10% wiecej co zachęciło by napewno kupujących do kupienia w tym czasie wiekszej ilosci. Jak dla mnie ciekawe urozmaicenie gry , czekam na komentarze Naszła mnie jeszcze jedna mysl i nie chce zakładac ponownego tematu. Mysl ta dotyczy banku ( nie wiem czemu sie na to tak uparłem ) może by zrobic jakąś lokate niskoprocentową banku ? bo skoro zabiera 10% za wplacenie to co to za bank ! Do rzeczy oferował by nam lokate 10% tygodniowo na takiej zasadzie , ze wplacone przez nas surowce nie mogą byc wypłacone przez ustalony czas dalsze aspekty bym mógł przedstawic przy probie wprowadzenia planu w zycie z powodów iż bardzo duzo by pisać. Dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 10% tygodniowo nazywasz niskoprocentową lokatą ? Eventy ok - ale opisujesz tylko profity, a co użytkownik miałby zrobić, by te event otrzymać ?Tak za darmo to żaden event a po prostu darmowe surowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jednym z zadań mogło by być wykonanie odpowiedniej ilości ekspedycji (odpowiednio dużej aby nie szło to z automatu, a jednocześnie na tyle niskiej by można to było zrobić nie zarywając nocek).Innym, zrobienie określonej ilości ataków na x% (lub suma %). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOVATOREK Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Pomysł 1:Albo coś w stylu kto pierwszy znajdzie lotkę np. desuxa może mało porywcze ale na pewno czasochłonne no chyba ze ktoś akurat będzie w układzie lotki Pomysł 2: W określonym czasie sfarmić określoną ilość surowca Tylko to jest mniej prawdopodobne bo zaraz któryś mądry wyśle se transport na idlera i potem go sfarmi :/ wiąze sie to znowu ze sprawdzaniem logów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 1) Boty. Często mnie takie skanują2) Wystarczy się z kimś dogadać, ktoś 'zapomni' wpłacić surowce, a ja odwdzięczę się za tydzień. W obu przypadkach można oszukiwać :/Przy bitwach i % w sumie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 deusx a powiedz mi co ma od gry gracz ktory nie wsplaca astatów ? nic. wiec taki event to wielkie urozmaicenie gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) ja nie wplacam astatow prawie wcale,flote mam itd. na to sa zadania Edytowane 8 Października 2012 przez -shiwa- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 No są te zadania na poczatku wszystkie spoko ale potem zaczyna sie pod górke zeby wykonac 1 zadanie trzeba sporo sie namęczyć ale nie o tym chce rozmawiac bo zadania mi akurat pasują.Deusx eventy-gracz musial by spełniać warunki ( np. 3 ktore może spełnic gracz z top1 oraz gracz początkujący ) takie jak:Dana ilość godzin spędzonych na ogam ( zeby zakwalifikować sie do eventu gracz musi przez te 2 tygodnie byc online tyle godzin ile..... ustalimy )Ilość przeprowadzonych ataków na graczy...Jak narazie wiecej propozycji mi nie przychodzi do głowy ale cos w tym kierunku ( warunki mogą proponowac gracze zeby bylo kreatywniej) Co do ilosci trytu to odpada bo poczatkujący poprostu nie ma takiej opcji Z bankiem rzeczywiscie przesadzilem z lokatą 10% bo poprostu nie jestem z elity i nie zarabiam duzej ilosci surowców tylko przybrałem zastosowanie do mojej ilosci ok. dziennej ale to mozna poprawic.Wpadłem na ten pomysl bardzo pozno w nocy i nie wszystko jest dopracowane. Co do eventów są moim skromnym zdaniem poprostu fair ponieważ gracze eco maja event na skrocony czas badan/budynków oraz wieksze wydobycie , lotnicy maja tansza flote czy wiekszy procent na tryt az tu w koncu donatorzy maja wiekszy bonus w sklepie. Oczywiscie wszystkie eventy losowe. Wszystko jest jeszcze do dopracowania , pisac uwagi to opowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Z ta lokata to nie taki zly pomysl, ktos 'zamrozi' pieniadze na lokacie, przez co nie bedzie mogl dokonac podstawki z banku No tylko oczywiscie 10% to troche duzo za 2 tyg trzymania na ogamowej lokacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 CO do banku mogly by byc progi z ograniczeniami pkt elita by miala mniejsze ( z przyczyn , ze maja tyle surowcow ile na oczy nie widzialem ^^ i tak bedą mieli z tej lokaty wiecej surowców niz ja na mocniejszej lokacie z mniejszymi surowcami) sredni wiecej i poczatkujacy najwiecej. Poprostu ograniczenia pkt i po sprawie. Nie przesle mocny gracz slabemu bo bedzie bash i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 pewnie ci chodziło o coś takiego co jest na ogame.pl ale tam sprawa dotyczy jedynie planet a nie całego bankutam poza przyrostem surowócw np deu o 10%, 20%, 30 % jest też szybsze badanie, szybsze montowanie flot( u nas bez zastosowania) itpoczywiście jest to tam znaczącym udoskonaleniem u nas mogłoby mieć to znaczenie jedynie odnośnie badań, np tech szpiegowskiej +1, +2,+3 ale czy w przypadku napedów ? można by też zwiększać wydobycie na jednej planecie danego surowca, czy cały bank? nie przejdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 pewnie ci chodziło o coś takiego co jest na ogame.pl ale tam sprawa dotyczy jedynie planet a nie całego bankutam poza przyrostem surowócw np deu o 10%, 20%, 30 % jest też szybsze badanie, szybsze montowanie flot( u nas bez zastosowania) itpoczywiście jest to tam znaczącym udoskonaleniem u nas mogłoby mieć to znaczenie jedynie odnośnie badań, np tech szpiegowskiej +1, +2,+3 ale czy w przypadku napedów ? można by też zwiększać wydobycie na jednej planecie danego surowca, czy cały bank? nie przejdzie... Nie rozumiem , mam wrazenie , ze raz sie odnosisz do pomyslu nr1 a raz do 2 i potem znowu do 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 wg mnie zbedne kolejne ulatwienie, to nie wesole miasteczko, gdzie kazdy ma byc hepi, albo grasz jak jest,albo nie. zmany moga byc,ale takie ktore cos wnosza. na nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 ja się odnoszę do tego co mogło by być tym eventem a o twoim pomyślę co do banku napisałem "nie przejdzie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 wg mnie zbedne kolejne ulatwienie, to nie wesole miasteczko, gdzie kazdy ma byc hepi, albo grasz jak jest,albo nie. zmany moga byc,ale takie ktore cos wnosza. na nie A nie wniosly by te zmiany ? eventy ? hello ? bank ktory zabiera i nic nie daje to tez nie slyszalem o takim chyba, ze prowident ale ok szanuje Twoje zdanie , moze teraz sie wypowie ktos kto nie donatuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 ja się odnoszę do tego co mogło by być tym eventem a o twoim pomyślę co do banku napisałem "nie przejdzie" Aha , to nie nie chodzilo mi o cos takiego jak na ogame.pl bo tam nigdy nie gralem i nie wiem nawet co tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) moze teraz sie wypowie ktos kto nie donatuje ? heheh, przeciez juz powiedzialem.zauwaz ze to NIC nie zmieni. kazdy moze z tego skorzystac, wiec ci co:-maja wieksze floty, moga zrobic wiekszy %-wiekszy procent na znaleznienie trytu = zachwianie statystyk ekspedycji-tansze floty - wyobraz sobie, o ile wiecej moglby postawic ktos z wiekszym bankiem. Tak wiec taka zmiana, nie zmniejszy dystansu miedzy graczami, a zwiekszy go. bank ktory zabiera i nic nie daje to tez nie slyszalem kolejna rzecz glupia. dajmy na to ze mam 1kkkkk deuteru. zamroze sobie 800 kkkk, 200 spokjnie mi starczy na fs itd. ile z tego dostane ? XXXXXXX razy wiecej niz gracz poczatkujeacy.mimo 'progow' punktowych. Daj przygotowany konkretny plan,a nie gdybanie, to sie bedzie mozna zastanawiac. EDIT: na poczatku nikt nie ma latwo. perspektywa bilionow deuteru z zadan powinna ciagnac do gory. porownaj sobie statystyki W: 342 Suma procentów z RW 3.367.217 % z W: 6067 Suma procentów z RW 25.567.472.648 % przelicz sobie na surke itd itp. + zauwaz ze w miare gry zadania ida lancuchowo. Edytowane 8 Października 2012 przez -shiwa- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 ja podpowiem że lepiej by było dać ułatwienia dla początkujących, tak do 100kkk pkt ogółem a reszta tak jak mówi shiwa stać ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Shiwa masz racje , przepale to i sie zastanowie co dalej dodam jeszcze , ze głownie chodzilo o takie rzeczy jak wieksze wydobycie surowca , skrocony czas badan inne rzeczy dodałem tak na odwal sie gdyż byla bardzo pozna godzina i poprostu nie mialem juz weny ale na pewno jeszcze cos dodam Edytowane 8 Października 2012 przez Mafiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 lepiej to przemyśl ale ważne że ci się chce na ogame takie dodatki się kupuje za surkę i nigdy nie wie się co się kupi a właczyc je mozna(kiedy się chce) na danej planecie(gdzie się kupiło) przeważnie na tydzień ale można kupić coś takiego tylko jeden raz na dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 U nas tez przeciez da sie kupic tych oficerów itp ale tu chodzi o cos zwykłego powszechnego bez kupowania itp zeby kazdy cos z tego mial , popracuje nad tym potem teraz ide odpalic motorynke sprzed 30 lat bo mnie wzielo na sentymenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AisheN Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A może coś w stylu zdrapek? kupujesz za surkę i możesz coś wygrać, coś na prawdę bez sensu, a czasem coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 no ale ja nie mówię o oficerach (ciekawe skąd wiesz że tak się oni tam nazywają?) tylko o takich dodatkach udoskonolających które kupuje się za surkę u handlarza, można też kupić coś innego ale wtedy to już za antymaterie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 8 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A może coś w stylu zdrapek? kupujesz za surkę i możesz coś wygrać, coś na prawdę bez sensu, a czasem coś lepszego skylotto zostalo odrzucone przez deusx'a jako projekt zbedny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mafiu Napisano 8 Października 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Skupmy sie narazie na eventach bo mysle , ze to bardzo dobra koncepcja tylko do dopracowania zajme sie tym w nocy przy jarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi