Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeeeeeest :) właśnie dostałem paczkę :hura: :hura: :hura: :hura:

wracam do domu z roboty o 18 i zaczynam sadzić :)

kurde paczka dobre 6 kilo ma ;)

dziś pierwsze fotki wstawiam :)

Napisano (edytowane)

Drwal zapodaj zdjęcie :)

Nie masz problemu z ziemiórkami?? Siewką mogą one zaszkodzić :( Dla dorossłych osobników ziemiórka to przysmak ale dla młodzików zagrożenie...

http://republika.pl/bonsai_sprzedaz/Ziemiorka_1.jpg

Edytowane przez KarolRadom
Napisano

Zaciekawiliście mnie tymi roslinkami i w zeszłym tygodniu zamówiłem nasionka i tez postanowilem sprobowac cos wyhodowac. W zeszły czwartek nasionka trafily do donieczek i ku mojemu zdziwieniu zauważylem dziś dwie pierwsze roslinki. Czy to wogole mozliwe zeby po tak krótkim czasie cos wyroslo?? (w instrukcji przyblizony czas kielkowania oszacowany byl na 12-18 dni). Może zamiast roslinek zaczyna mi kiełkowac jakies zielsko??

Napisano

Mi najwcześnie Capensisy wyrosły po 10 dniach od wysiania :)

Dopóki nie zobacze jak wygląda to co Ci wykiełkowało, nie będę w stanie stwierdzić czy to chwasty czy może siewki się pokazały :)

Napisano (edytowane)

Karol jak na razie te roślinki co wzeszły to rosną ladnie i żadna nie padła a do teraz nawet mi się nowe wyłaniają

Edytowane przez Drwal
Napisano (edytowane)

Dopóki nie zobacze jak wygląda to co Ci wykiełkowało, nie będę w stanie stwierdzić czy to chwasty czy może siewki się pokazały :)

Zrobiłem zdjęcia telefonem komórkowym. Moze nie sa najlepszej jakosci, ale cos widac. Mam nadzieje ze to wystarczy zeby stwierdzic co kiełkuje. Byc moze do jutra pojawi sie tego wiecej. ;D

Zdjęcie0322.jpg Zdjęcie0325.jpg

Edytowane przez kufit
Napisano

Czy coś się stanie, jeżeli rosiczka nie będzie miała robali przez całą zimę?

Nic się nie stanie :) Będzie jedynie wolniej rosła :)

Zrobiłem zdjęcia telefonem komórkowym. Moze nie sa najlepszej jakosci, ale cos widac. Mam nadzieje ze to wystarczy zeby stwierdzic co kiełkuje. Byc moze do jutra pojawi sie tego wiecej. ;D

Na tych zdjęciach nic nie widać.