Skocz do zawartości

IDM - Intelligent Dance Music

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

IDM (ang. Intelligent Dance Music) – nazwa gatunku muzyki elektronicznej.

Styl ten powstał we wczesnych latach 90. i wtedy też zaczęto używać tego terminu, początkowo na określenie sceny twórców eksperymentalnego techno i jungle skupionych wokół wytwórni Warp. Obecnie definicja IDM wydaje się obejmować wiele różnorodnych eksperymentalnych stylów elektroniki wywodzących się z elektronicznej muzyki tanecznej, jak również inne style muzyki ściśle związane z cyfrowym brzmieniem (np. glitch).

źródło: wikipedia

W prostych słowach można określić to tylko tak: Totalna ro***erducha i napływ pozytywnych choć niekoniecznie myśli.

Ten rodzaj muzyki "zrodził" się we mnie pewien czas temu i szczerze powiedziawszy nie oddał bym za milion astatów hehe, totalna miazga, chaos, rozpiernicz i nie wiem jak jeszcze to ująć - wprost zakochałem się w tym "rodzaju" muzyki. Dobór dźwięków i złożenie ich podejrzewam, że przeraża nie jednego słynnego w tych czasach kompozytora muzyki electro - electro dance, czy też innych wynalazków naszej epoki.

Sami posłuchajcie i jeżeli jest jakiś fan tej muzyki, zapraszam do wrzucania swoich kawałków, ja zacząłem od klasyki i z dnia na dzień zagłębiam się coraz dalej.

Oto kilka moich perełek:

http://www.youtube.com/watch?v=s6fa2eUe5fE

Na początek 3 wystarczą, jak komuś się spodoba to albo sam poszuka, albo proszę pisać to jeszcze parę mogę podrzucić

: >

Edytowane przez -Zbójnik-
Napisano

Tutaj troszeczkę dalsza odmiana tego, ale warta wg. mnie polecenia:

No i to mi wpadło w ucho, właśnie początek odsłuchuje nawet nieźle się zapowiada

• 3 lata później...