IN10CITY Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Temat znany wszystkim pewnie, którzy grali lub grają na ogame, mianowicie rangi graczy, otrzymywanych na podstawie ilości zdobytych punktów honoru. Punkty otrzymywane są po starciach flot w zależności od przewagi w statach atakującego i obrońcy, np. dużo mocniejszy gracz atakuje słabszego otrzymuje minusowe punkty honoru po bodajże przekroczeniu -200 dostaje rangę BANDYTA ranga wyświetla się wszędzie przy nazwie gracza. Czym więcej minusowych punktów tym zmieniają się kolejno na lorda bandytów, króla bandytów. I tak jak można normalnie po starciu zabrać 50% surowców tak przy ataku na bandytę można już 70% i tak kolejno idąc z kolejnymi rangami % łupu się zwiększa. Po starciu słabszy gracz zazwyczaj dostaje punkty honoru dodatnie po uzbieraniu (tu nie wiem niestety jakiej ilości), ale na pewno większej niż 10 000 punktów( bo miałem a rangi jeszcze nie miałem) dostaje się CESARZA UKŁADU, IMPERATORA GALAKTYKI, CESARZA WSZECHŚWIATA. Przy takim wprowadzeniu tematu gra się jeszcze dodatkowo ciekawiej, jeżeli temat jest do ogarnięcia przez moderatora to było by fajnie. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez WLASCICIEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Średnio mi się to podoba. Wątpię czy ktoś za tym pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sila Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Dlatego nie gram na innych serwerach gdzie są takie pierdoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 A ja mam takie pytanie ? - A po co nam to ? Odp: Takie rangi są fajne na jakiś grach przeglądarkowych gdzie jesteś jakimś tam gladiatorem i masz swoje miasto, które rozwijasz Tutaj nam wystarczy suma % z walk Tylko na to się zwraca uwagę A druga sprawa to to, że każdy wie kto jest łobuzem na danym uniwersie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Mnie się pomysł podoba, ograniczyło by to bezsensowe ataki na słabszych graczy, kosztem reputacji. Byłoby to widoczne jedynie w profilu, ew. galaktyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 World of Warcraft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Nie był bym pewien czy by to ograniczyło ataki na słabszych, bo jeśli jedyną stratą będzie tytuł bandyty (dla takich graczy to przecież będzie nagroda ) oraz 70% rabowanych surowców to raczej nic odstraszającego tu nie ma - kto by prowokował silniejszych farmiąc ich planetki (zapewne obunkrowane)? Zrobić to można jednak coś bym zmienił. W pierwszej kolejności powinna zostać w końcu załatwiona ochrona słabszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 W pierwszej kolejności powinna zostać w końcu załatwiona ochrona słabszych. Zgadzam się w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi