paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Proszę o naprawienie błędu związanego ze skanowaniem . Co jakiś czas wyskakuje błąd związany z posiadaniem szpiegów. A mianowicie posiadam szpiegi np :10 tys .wysyłam skanowanie po 99 szpiegów i co jakiś czas wyskakuje mi ze szpiegowanie nie udało się bo nie posiadam szpiegów ... ( takie na czerwono) , ale szpiegi są.Dziś to spowodowało że nadziałem sie na flote podstawioną , i nawet dwukrotne opznienie mnie przed tym nie uchroniło gdyż nie wszedł skan ..po którym mogłby zawrócić flote.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a jesteś pewny, że ten błąd dotyczy braku sond?może to flood session się uruchamia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Proszę wyjaśnić w czym niezniszczenie przez system sond spowodować może jakiekolwiek ryzyko "nadziania" się na cudzą flotę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 pewny bo wyskakuje napis ze brakuje sond na czerwono ... a flood session jest na biało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jakby mój skan poszedł to bym wiedział na co lecę i zawrócił, a tak zero raportu ..to chyba logiczne...a ze dzieje sie to wszystko w ułamkach sekund to plus przymulenie nie daje szans na szybką reakcje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Wybacz, trochę źle to zrozumiałem.Czy komukolwiek innemu ten błąd się pojawia ? A poza tym, flood jest na czerwono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 no i weś tu opóźniaj do przyszłej środy, żeby sprawdzić czy nic nie stoi... no ale tak zapytam z innej beczki, szpiegi to jakieś nowe statki? bo nie kojarza nic co by mogło podpadać pod tą nazwę,,,, //post kompletnie nie ma temat.//warn za spam !//deusx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hejter Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 mi dzisiaj cos takiego wyskoczylo, ale zbytnio sie tym nie przejelem, tylko drugi raz przeskanowalem ale fakt przy ataku moze to sporo namieszac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Czy aby na pewno to nie jest flood session ? Myślę, że to jednak oto chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hejter Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 niemam teraz pewnosci w sumieale nie zmienia to faktu ze przez ten flood tez mozna wtopic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Flood jest na 0,5 sek. Ten czas nie ulegnie zmniejszeniu na pewno. A myślę, że skan co sekundę spokojnie nam wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 u mnie jest na biało....http://img443.imageshack.us/img443/8409/beztytuuek.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A skąd skanujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Z planety ? a skąd mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 na czerwono również się pojawia w galaktyce http://screenshu.com/static/uploads/temporary/9q/vf/9q/lk9s44.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Z planety ? a skąd mam? Z galaktyki czy z zakładki flota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 u mnie zawsze było na biało... na czerwono nie stwierdziłem....a co do szpiegowania już dawano to zauważyłem ..ale jakoś nie przeszkadzało puki nie wyszło to co chciałem zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Flood, który cię hamuje nie występuję w ajaxie, przez którego najłatwiej skanować (z ikony w galaktyce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 z galaktyki...zazwyczaj patrze w podglad klikam na kordy lotu ataku i z galaktyki skanuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Flood, który ci się pojawia dotyczy otwierania galaktyki, nie skanowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 to dlaczego wyskakuje ze brak szpiegów? ..jak sie mi przydazy podczas skanowania zrobie screena... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Uważam, że to flood session zamiast brak sond. Niestety często instynktownie przyswajacie komunikaty zamiast je czytać za każdym razem. Często jest to zauważalne w urlopie, gdzie komunikaty są bardzo podobne a czasami jest negatywny dla nas myśląc, że jest pozytywny, a potem pretensję czemu nie ma urlopu skoro był załączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 flood na otwieraniu galaktyki? tzn że jak się chce dwa razy tą samą galaktyke dwa razy otworzyć, o to chodzi? tak z ciekawości pytam, czy to też występuje, żeby można było wziść pod uwagę przy opóźnianiu a co do samego skanowania to ja np. zawsze dwa razy skanuje, klikam raz potem drugi, w ten sposób fakt leci 2x sondy ale pewność flooda mniejsza, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Czerwca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Flood na otworzenie galaktyki to jedna sekunda.Flood na przechodzenie między układami to 0.3 sek (aktywowany po spełnieniu pewnych innych warunków).Flood na skanowanie (użycie ajax'a, w tym np. recyklery) to 0.5 sek. Rozwiązanie ? Zostaw sobie w osobnej karcie otworzoną galaktykę na wybranej pozycji zamiast ją otwierać za każdym razem z osobna (bo w zasadzie i po co ją częściej niż 1 sek otwierać ? Skoro jeszcze skanowanie zajmuje z jedną sekundę..). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 nie wiem czy to ma coś wpólnego z floodem ..mi wyskoczył brak szpiega jak szpiega miałem .. i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi