Skocz do zawartości

niszczenie moona...

lisex123

Rekomendowane odpowiedzi

jakis czas czekalem az mi sie uzbiera troszke surki... az wkoncy postawilem te swoje 20 000 000 gs...

mam zadanie na zdjecie moonow 4k wiec lece na 5k i masz jak byk 4% na zniszczenie floty i 96 na moona...

dlaczego jak na zlosc tyle czasu poswieconego na odkladanie surowca poszlo na marne?? 1 raz niszczylem moona 5k i mam swietny efekt nie ma co...

Raport niszczenia ksiezyca:

Szansa na zniszczenie moona: 96%

Prawdopodobienstwo zestrzelenia GS: 4%

Księżyc uległ zniszczeniu.

Flota uległa zniszczeniu.

jak to jest mozliwe ze ludzie lataja po 20 razy i nie traca a ja jak chcialem zdjac 1 moona to mi flote szlag trafil?? 2 tygodnie odkladania surki poszlo sie walic...

po prostu przypadek.

ja wysyłałem 2x po 5kk gś na moona 5k.

miałem po 10% szans na stratę floty

i oba razy straciłem w ciągu godziny :)

następnego dnia tak samo.

to jest gra ;)

czysty przypadek. raz masz szczęście a raz nie. dobrze, że chociaż księżyc spadł :D

i by się przydało wprowadzić PZ ze zniszczonych gś ;)

Było nie polegać na zadaniach :P

Zadanie trzeba wykonać kiedy jest się na nie gotowym.

Łap w ogóle tabelkę i zobacz czym powinieneś latać, bo na pewno nie 20kk - takie ilości to na 9k.

http://img140.images...beztytuunhh.png

Ja bym słał po 5-6kk.

Edytowane przez Neriel

Neriel, weź tą tabelkę po naszemu zrób.. :P

a nie jakieś dziwne liczby i przypuszczalne ilości surowców.

ilości surowców są moim zdaniem bez sensu przy takich tabelkach, bo raz, że lata się na ogół różną ilością gś, a dwa to wielkości moonów są różne, a co z tego wynika - procent na stratę gś też jest różny. Tak więc ta tabelka będzie miała ogromny margines błędu, na oko strzelam że jakieś 40%. :P

Ty po prostu nie wiesz do czego ta tabelka służy... Ona nie ma za zadanie przewidzieć straty ani nic z tych rzeczy tylko pokazać jaka ilość GŚ na danym moonie ucierpi najmniej.

Edytowane przez Neriel

aaa.. taki bajer :P

proponuję tabelkę:

średnica moona | zalecana ilość GŚ

3000 | 3 000 000

itd.

będzie prostsza do zrozumienia dla zwykłych śmiertelników, jakimi jesteśmy my :D

Edytowane przez spieriz

lisex umiesz czytac prawda?

Szansa na zniszczenie moona: 96%

Prawdopodobienstwo zestrzelenia GS: 4%

Ty trafiles akurat na te 4%... fakt ze niezly pech ale wszystko zgodzie z wzorem.

Poprostu nie miales szczescia, radze Ci latac mniejsza iloscia GS na moony 5k... lepiej na tym wyjdziesz :)

Co do PZ z GS to jestem aboslutnie na NIE.

Miedzy wzorem niszczenia a tworzenia moona jest bilans, i teraz jest dobrze, nie trzeba zadnego PZ z GS.

Przypominam ze na tworzenia ksiezyca jest zawsze 20% (1 na 5) a przy wiekszych moonach 8k+ to ogromny koszy.

Już dodałem do kalkulatora program proponujący ilość GŚ dającą najmniejsze straty.

Do tego ile dla 0% na utratę i ile dla 100% na zniszczenie.

Radzę korzystać, bo jak widzę niektórzy myślą, że jak jest 5% na utratę to straty będą mniejsze niż wysyłając 10x mniej z 40%.

Za godzinę max dwie dodam nową wersję w sygnie.

juz sprawdzilem jak to sie lata gs na moony ;) przetestowalem wczoraj po tej stracie 20kk na 1 moonie postanowilem polatac inaczej...

poslalem potem 2x po 5kk i w tej kombinacji stracilem 10 kulek i na 11 stracilem 5kk gs ;D

wiec jednak sie oplaca na moony 5k slac po 5kk gs ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.