Neverr Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) witam. ostatnio sciagnalem na swoj telefon (htc desire, android 2.2. froyo) przegladarke "Dolphin browser" (link do strony programisty). mianowicie omija ona sesje i loguje mi sie automatycznie po wpisaniu adresu" http://play.ogam.online/uni5/index.php ", haslo w przegladarce niezapisane, na innych stronach tego nie ma. mimo,ze w tej chwili jestem na kompie, w kazdej chwili moge wejsc taki, adresem przez telefon - pomijanie sesji...? co lepsze... wejscie z przegladarki mobilnej nie powoduje wylogowania mnie z komputera. Nie jestem pewien, jak powinno być, ale wydaje mi sie ze ten temat byl juz poruszany i działa to źle. Edytowane 12 Maja 2012 przez Neverr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helweter Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 U mnie na telefonie z opera mini po wejściu w zakładkę badania wywala błąd nieprawidłowej sesji. To zupełnie co innego niż tu, ale też dotyczy sesji, więc napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capobastone Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja tez używam Tej przeglądarki co Neverr i mogę być jednocześnie zalogowany na kompie i na telefonie i nie przerywa mi sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 witam. ostatnio sciagnalem na swoj telefon (htc desire, android 2.2. froyo) przegladarke "Dolphin browser" (link do strony programisty). mianowicie omija ona sesje i loguje mi sie automatycznie po wpisaniu adresu" http://play.ogam.online/uni5/index.php ", haslo w przegladarce niezapisane, na innych stronach tego nie ma. mimo,ze w tej chwili jestem na kompie, w kazdej chwili moge wejsc taki, adresem przez telefon - pomijanie sesji...? co lepsze... wejscie z przegladarki mobilnej nie powoduje wylogowania mnie z komputera. Nie jestem pewien, jak powinno być, ale wydaje mi sie ze ten temat byl juz poruszany i działa to źle. Czy ja dobrze rozumiem?Będąc zalogowanym na kompie, można wejść z fona bez wpisania hasła? Samym loginem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 12 Maja 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 zle rozumiesz. za pomoca linku loguje mi sie automatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Sesja jest dość elastyczna, nie wylogowywując się (tym samym nie logując, bo ciacha nie usuwasz, a na jego postawie wykrywasz czy zalogowany czy nie) nie zmieniasz sesji - a index sesji nie potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverr Napisano 12 Maja 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 hmm deus, ale ja normalnie sobie szperacze wyslalem,nie tylko na index wlazlem. ale skoro tak ma byc, to k, thx za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Wchodząc na index wpisze ci on sesję do lewego menu, a ta potem z lewego menu getem jest pobierana - dlatego to wszystko działa. Sesja nie ma utrudniać życia, ma ona zupełnie inne działanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helweter Napisano 13 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Jeżeli nie jest się zalogowanym na danym uniwersum to nie można przejrzeć RW z tego uni. Czy to też jest zadanie sesji by to uniemożliwić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 13 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Jeżeli nie jest się zalogowanym na danym uniwersum to nie można przejrzeć RW z tego uni. Czy to też jest zadanie sesji by to uniemożliwić ?Można, link jest na dole raportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helweter Napisano 14 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wczoraj jak gracz wiechu wrzucił na sb link do jakiegoś RW to gdy chciałem je zobaczyć wyskoczył jakiś komunikat z sesją i szybko mnie przekierował na stronę logowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Maja 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Za pewno wziął link z paska adresu zamiast link, który jest wyświetlony na dole raportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi