spieriz Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Temat trochę dziwny, bo nie wiedziałem jak w skrócie opisać moje pytanie.Dotyczy ono takiej sytuacji.Załóżmy, że jest sojusz X i Y. Między tymi sojuszami toczy się wojna.Sojusz Y przegrywa, więc prosi kogoś z sojuszu Z o pomoc.Gracz sojuszu X atakuje gracza sojuszu Y. Gracz sojuszu Z podstawia się pod sojusz Y. X przegrywa walkę.Gdyby był sam sojusz Y, to % z RW poszedłby na konto sojuszu Y. A co się dzieje z procentem, gdy jest walka X vs. Y+Z ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 sprawa wydaje się prosta.Jeśli Z oficjalnie do wojny przystąpi, a Y przyjmie zaoferowaną pomoc (wpis w temacie wojen) to %% się nalicza bez względu czy Z nabija procenty sam czy w acs z Y+Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Himen Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Na logikę powinno być, że % nie liczy się bo osoba trzecia wtrąciła się do wojny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jeśli Z oficjalnie do wojny przystąpiwtedy to wiem, że się liczy.Ale mi chodzi o to, jeżeli nie przystąpi oficjalnie do wojny, tylko ktoś spontanicznie poprosi osobę z innego sojuszu o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ale mi chodzi o to, jeżeli nie przystąpi oficjalnie do wojny, tylko ktoś spontanicznie poprosi osobę z innego sojuszu o pomoc. To oficjalnie nigdzie procent nie jest przypisany, bo to po prostu zewnętrzna (dozwolona) zagrywka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi