spieriz Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2012 Temat trochę dziwny, bo nie wiedziałem jak w skrócie opisać moje pytanie.Dotyczy ono takiej sytuacji.Załóżmy, że jest sojusz X i Y. Między tymi sojuszami toczy się wojna.Sojusz Y przegrywa, więc prosi kogoś z sojuszu Z o pomoc.Gracz sojuszu X atakuje gracza sojuszu Y. Gracz sojuszu Z podstawia się pod sojusz Y. X przegrywa walkę.Gdyby był sam sojusz Y, to % z RW poszedłby na konto sojuszu Y. A co się dzieje z procentem, gdy jest walka X vs. Y+Z ?
Gość Braus Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2012 sprawa wydaje się prosta.Jeśli Z oficjalnie do wojny przystąpi, a Y przyjmie zaoferowaną pomoc (wpis w temacie wojen) to %% się nalicza bez względu czy Z nabija procenty sam czy w acs z Y+Z
Pan_Himen Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2012 Na logikę powinno być, że % nie liczy się bo osoba trzecia wtrąciła się do wojny
spieriz Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2012 Jeśli Z oficjalnie do wojny przystąpiwtedy to wiem, że się liczy.Ale mi chodzi o to, jeżeli nie przystąpi oficjalnie do wojny, tylko ktoś spontanicznie poprosi osobę z innego sojuszu o pomoc.
deusx Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2012 Ale mi chodzi o to, jeżeli nie przystąpi oficjalnie do wojny, tylko ktoś spontanicznie poprosi osobę z innego sojuszu o pomoc. To oficjalnie nigdzie procent nie jest przypisany, bo to po prostu zewnętrzna (dozwolona) zagrywka.
Rekomendowane odpowiedzi